Döda stunder

Nu såhär efter lunchen börjar man bli lite seg och konstig i magen efter allt kaffe. Försöker dock undvika kaffe så mycket det går men det är inte enkelt. Jag älskar det men som sagt, magen och så får man lite missfärgade tänder av det.


Det är ganska dött på jobbet nu och många har semester. Jobbar också med en dominerande kollega som annars är väldigt snäll. Men idag har hon nog tagit åt sig allt arbete. Men hon är duktig. Så här sitter jag emellan dödtiderna och pluggar lite körkortsteori. Har märkt att det är bra att ha med sig boken lite över allt och läsa lite när som helst när man får tid över. Jag fungerar så att jag lär mig bäst på udda platser.


Ett minne jag har av det är när jag satt och väntade på att en konsert skulle ta slut och satt då i vänthallen på korsvägen för att min dåvarande pojkvän skulle möta upp mig. Jag hade i alla fall med mig mitt idrottsprov som jag skulle ha senare i veckan som jag satt och läste där. Det har nog aldrig gått så bra på ett prov. Men det är inte så att jag sätter mig i en vänthall frivilligt och pluggar, haha.
 








Femkamp på Liseberg

Gud så roligt att så många tittar in på bloggen!

Nu är det 3 timmar och en kvart kvar innan man slutar jobba. Jag känner mig inte alls i form idag plus att för första gången på flera veckor finns det faktiskt något att göra.
Men när man har suttit och stirrat in i datorskärmen i 4 veckor blir man trött och orkar inte göra något när man väl kan.

Efter jobbet skall jag cykla hem (så himla underbart att bo 5 minuter från jobbet) och lämna cykeln och sedan kila hem till min stora siss som fyller 24 idag! Grattis grattis!
Vi skall äta taccopaj och spela femkamp på liseberg. Jag är lite nervös inför femkampen. Jag har aldrig gjort det innan på Liseberg trots att jag bor i Göteborg!
Men sedan har jag ingen vidare lust att göra något alls när man tittar ut?

GAAH? Vad skall man ha för skor ikväll? Converse, platta, klack? Det är ju ändå ett kalas fast, tja.. jag vet inte?

Jag vet att det är lite tråkigt uppdatering under jobbtid. Men det blir lätt så i brist på arbetsuppgifter. Jag har inte heller några roliga tankar som flödar och inte heller några bilder att lägga upp. Det får helt ekelt bli en Lisebergloggo!





På jobbet

Sitter på jobbet nu och lyssnar på rix fm som spelar samma musik varje dag hela tiden. Tröttnar folk aldrig? Det enda dom är bra är rix fm festival. Det brukar bli ganska lyckat och förra året var det hur fint väder som helst.


Hann också titta snabbt på nyheterna förut och hörde att det hade varit bilbombattentat på Mallorca i Palma. Anledningen till att jag reagerade var att jag var där för ett år sedan och det kändes ju nästan som om de var i Sverige då. Men vad tänker världen med? Är det någon mer än jag som tror att det kommer bli ett till världskrig om inte vår jord går under innan det?


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5583756.ab


Misstankar om att ETA ligger bakom det känns ju inte bättre. Gjorde ett arbete om dem i våras och även om man inte borde så får man en del respekt, men allt händer närmare än vad vi tror. Förra året var det i samband med postrånet som flera bilbomber exploderade i Göteborg. Jag blir bara irriterad när jag läser nyheter. Men de fick i alla fall sju års fängelse för det. Snart är det lunch och då blir det i alla fall köttfärssås och spagetti!


GLASÖGON

Igår hade jag som sagt körlektion med bästis Stefan. Allt går suveränt för mig. Det enda är att jag måste bevisa att jag kan teorin vilket jag inte kan visa på hela nästa vecka på bilskolan eftersom det är semesterstängt.

Och så måste jag lära mig att sakta ner innan jag kör in i rondeller, korsningar och när jag närmar mig vägskyltar.

Just det där med vägskyltarna.. tja, jag har ju ganska (väldigt?) dålig syn. Så trots att jag skaffade mina glasögon förra sommaren så ser jag fortfarande inte bra i dem eftersom min syn är sämre än vad jag trodde.

Och eftersom jag hade sett så dåligt innan var det som att en helt ny värld öppnades för mig första gången jag satte på mig mina glasögon.





Dålig äldreomsorg

Hejmorgon!
Eftersom "Godmorgon"-frasen redan använts en gång idag...
Jag är tyvärr inte lika pigg som Yam och föredrar att äta frukost på jobbet samtidigt som jag läser lite bloggar och kollar aftonbladet.se. Det har blivit min dagliga morgonrunda kan man säga.


Och nu när jag sitter här och dricker min morgonkaffe (jag som inte ens dricker kaffe egentligen.) snubblar jag såklart in på en artikel som gör mig jäkligt förbannad.


En 80-årig dam lämnades orörlig i sitt hem i tre dagar trots att hon egentligen skall ha hemtjänst tre gånger om dagen!
Det här är absolut förbjudet, detta får inte hända.
Jag kan allvarligt talat inte förstå hur något sådant här kan hända.
Kommer hemtjänstpersonalen inte ihåg får de väl skriva post-it lappar som de sedan slänger när de har varit hemma hos någon.
Tänk om det var din farmor som bor i en annan stad? Eller din mormor när du åker bort över helgen?


"- Det är oerhört allvarligt och beklagansvärt. Nu måste jag omedelbart undersöka vad som har hänt."  -Britt-Marie Karlén chef för äldreomsorgen i Huddinge kommun


Ja, så låter det ju alltid. Och det värsta är att man kan säga alltid, för detta händer såpass ofta. Äldreomsorgen är enligt mig helt fruktansvärt.

Detta kan bero på att det inte finns pengar, fel system eller människor utan sympati. Vad vet jag... men något måste ju förändras.


Jag själv sommarjobbade på ett äldreboende i Göteborg förra sommaren. Mina arbetsuppifter var att laga mat, möjligtvis mata, vara social och gå ut på promenader med de gamla. Jag var på en avdelning för korttidsboende dvs. rehabilitering och avlastnings avdelning.
Jag stortrivdes och de äldre människorna var så himla tacksamma och artiga.
Men varje dag, och då menar jag varje dag, var personalen rent ut sagt dumma i huvudet. Det kanske är små saker, men hade det hänt mig hade jag känt mig helt förnedrad.
Jag började jobba kl 7 varje dag. Och vid 9:30 tog personalen alltid kafferast samt att de skulle gå igenom hur personer på boendet mådde, vad som skulle göras och sådär.
Eftersom jag inte hade några omvårdnads-uppgifter var jag aldrig med på kafferasten eftersom det kändes helt onödigt. Jag var med första veckan och dom sa inget vettigt alls. Den mesta informationen gick dom igenom redan på morgonen kl 7. Så det var en kafferast helt enkelt, och ALLA tog kafferast samtidigt. De åt dessutom av de boendes mat - som de betalar för!
De äldre som satt kvar vid bordet bad mig ofta om hjälp eftersom jag satt ju precis bredvid. De ville ha mer frukost (kunde jag ordna), kissa och gå till sina rum med rullatorn.
Jag fick inte göra tunga lyft (hjälpa upp på rullatorn) egentligen vilket jag började göra ändå eftersom personalens svar när jag sa att tex. Ida ville gå och lägga sig var: "Då får hon vänta, vi har möte nu."
Vadfan? Har alla möte samtidigt?
Flera gånger hände det också att de boende kom fram till mig och berättat hur de lyckats gå på toaletten själva eftersom ingen kom när de larmade. Tänk då hur många de var på hemmet som inte kunde ta sig fram själva överhuvudtaget?
Tro mig, så mycket var det inte och göra. Personalen socialiserade sig ofta med mig och den andra sommarjobbaren. De kunde ju lagt ner tiden på annat.


Detta är något som kummunerna borde lägga mer pengar på.
Efter min erfarenhet vill jag ALDRIG ligga på hem och jag har sagt till alla som känner mig att ta dö på mig innan det är dags.

Självklart finns det hem som är bättre och sämra än andra. Men generellt så är det inte så bra.


Det är många fler än jag som tycker illa om äldreomsorgen. Och vad jag har hört så behanldas de äldre "värre än hundar".
Vad tycker du om äldreomsorgen?



Godmorgon!

Nu är klockan tjugo över sex och här sitter man och försöker trycka i sig en tallrika med gröt innan jobbet. Till det är det tofulinemjölk som är "mjölkfri". YES, jag är allergisk mot mjölpprotein och antagligen beroende på mitt ursprung från Asien. Men den smakar nästan vanilj så den är god men dyr! Dagen ser just nu ut såhär....

Först skall jag jobba på sahlgrenska och antagligen en del smsande med Sess som alltid. Sedan skall jag hem i två timmar och efter det skall jag jobba kväll. Jag är taggad och mår toppen efter rundan på gymmet.. Skickade även iväg ett sms nyss till en kompis som åker till Kreta i tre månader. Lagom avensjuk? Ja. Mamma har just visat upp sina nyshoppade kläder som hon har till jobbet. Dom är skitsnygga och jag börjar undra varför inte jag kan hitta fynd på rean?

Hörs senare!


Om mig

På bloggen känner ni mig som Yaam, men andra säger Yammi. Jag är 18 år och bor i Göteborg med min mamma och pappa. Jag är sjukt glad och delar oftast med mig av något som är klassificierat som Sveriges dåligaste humor. Inte långt ifrån ett skratt här!



Uppväxt
Som ni säkert ser (någon dag i bloggen) så är jag en nyans brunare än SESS. Jag adopterades till Sverige när jag var 5 månader och kom då från Indien. Jag växte upp i vad många anser som "förorten Frölunda" och bodde där tills jag var åtta år. Så där har jag fortfarande många av mina kompisar och jag själv skulle inte kalla det förort. Sedan flyttade vi till ett hus två kilometer längre bort och här har jag bott i snart tio år. Renoveringsprojekt  pågår fortfarande men det går sakta men säkert framåt.

Utbildning/Utveckling
I samband med att jag flyttade bytte jag också till vad jag idag anser vara en av Göteborgs sämsta skolor, Dalaskolan. Våran klass var skandal, lärare grät och folk blev mobbade. Jag hade också min första so called pojkvän här. Mindre seriöst men det höll ändå i några månader. Vi gick i samma klass och det är verkligen inget jag rekommenderar. Efter årskurs sex då man var tvungen att byta skola fick mina föräldrar in mig på en privat skola som heter Ebba Pettersson.  Tur var väl det, eftersom det var här min fjortisinfluensa försvann. Kan tänka mig att alla tonårstjejer har en sådan period men nu när man ser tillbaka undrar man liye vad man tänkte? Där gick jag hela högstadiet och kan idag säga att det av en av de roligaste perioderna i mitt liv. Det hände inte lika mycket som på en kommunal skola  tyckte vi men alla små incidenter blev alltid stora och man fick självklart vänner för livet. Det var också under denna tid jag gick in i mitt första seriösa förhållande. Jag träffade en barndomskompis och barnkärlek till mig  vilket resulterade i ett fyra års förhållande.

Nu studerar jag på Polhemsgymniaset där jag läser samhäll och ekonomi. Jag hade starka planer på att studera juridik efter studenten men efter att ha haft praktik på olika ställen är jag intre längre säker. Vi får se vart framtiden för mig. Just nu är jag sugen på workning holiday i Australien i ett halvår nästa höst.

Fritid
Något jag tycker om att göra är självklart att shoppa som alla tjejer gör. Ibland kan jag tycka att jag dock gör det lite för mycket. Senaste åren har jag börjat spara mina kvitton på allt jag betalar själv och lägger sedan ihop en summa í slutet av varje år. Här kan man få garanti på att shoppingen nog är mitt största intresse. Annars tränar jag alltid på sportlife så mycket jag hinner (ca: 3 ggr/veckan) och nu till hösten skall jag och Sess även träna kickboxning. Annars känns ett glas vin med tjejerna som en lyxig fritid ibland. Man behöver inte alltid festa hundraprocentigt.

Körkort
Ja det kommer inom en snar framtid. Jobbar på det på Järntorgets trafikskola och som det ser ut nu kanske det kommer i början av hösten?

Jobb
Mitt sommarjobb 2009 är på Magnetkameran på Sahlgrenska SU/S. Där jobbar jag just nu heltid och sammanlagt blir det 9 veckor. Jag är sedan i april anställd på Mc donalds där jag jobbar deltid i kassan. Och alla ni som har fördommar om Mc donalds, glöm det. Det är som vilket jobb som möjligt och man lär känna mycket folk hela tiden. Som det ser ut nu är det där jag skall jobba lite extra under hösten också och Sahlgrenska kanske om man har tur kan söka något mer efter sommaren.

Musik
Jag lyssnar på allt förutom hårdrock som jag kan ha lite svårt för. Är väl inte större fan av klassisk musik heller. Men det jag är fast vid just nu och antagligen kommer vara ett bra tag är rock. De är allt ifrån tAkiDa, yellowcard, lifehouse m.m
 Gillar dock allt man kan röra kroppen i takt till! Musik är så mycket känslor och det beror på helt vilken dag det är.







 

En fullspäckad dag

Ja nu har jennifer gjort ett grymt jobb med bloggen som har blivit finare och finare. Skall bli kul när vi får upp lite bilder och sådär som skall tas på lördag och då skall vi även ut och äta!

Så hur har min dag sett ut då?
Jag jobbar som kanslist (typ sekreterare) på Sahlgrenskas magnetkamera. Det är inte lika tråkigt som det kanske låter utan sjukt intressant. Konstig som jag är älskar jag pappersarbete. Nu har jag bara två veckor av nio kvar och de har gått väldigt fort. Känns som om jag började för bara två veckorsedan men så är inte fallet.

Man uppskattar ledig tid mer i alla fall. Efter det blev det några timmar på körskolan. Hann även med träning med Sess idag med. Vi joggade på gymmet i 40 minuter och träffade även på våran gemensamma kompis Angelica. Skönt att få svettas lite..

Nu ligger jag i sängen och tittar på SATC (sex and the city). Något man inte kan få för mycket av? Det spelar ingen roll hur många gånger man sett avsnitten för det är så otroligt många och de är fruktansvärt bra. Imorgon börjar jag klockan åtta så det är kanske dags att sova nu. Då blir det sammanlagt 10,5 timmars jobb. Men alla älskar PENGAR!


Peela läpparna

Tjosan i trosan!

Här kommer en liten kvällsuppfatering. Kom nyss ut ur duschen och skall strax lägga mig. Men jag hatar att sova efter att jag har duschat. Jag blir liksom, pigg? Så får väl se vilken tid jag kommer i säng. Imorgon bitti ringer ju klockan 06:00 igen.

 

Idag på min körlektion körde jag HELT FEL när vi skulle börja åka hemmåt. Så jag kom ut på motorvägen mot Jönköping. Gissa om jag kände mig dum? Min dubbla körlektion drog över 20 minuter och där satt jag, nervös och skämdes som ett as.


Jag läste ett jätte bra tips om att peela läpparna på Kenzas mtv blogg för ett tag sedan.

Så tänkte dela med mig av det i fall någon skulle missat det!


Det är inte svårare än såhär:

Ta en, tja, helst oanvänd (?) tandborste och helt enkelt skrubba läpparna med. Tänk på att inte vara för hårdhänt eftersom läpparna är mycket känsliga. 

När jag testade detta blötte jag ner tandborsten lite vilket kändes mjukare (kanske var ren inbillning).

Kleta på ett lätt balsam efteråt, eller använda ett kasst läppsyl, som jag gjorde!

 

 

Bilden har inget att göra med inlägget.

 


Slutar jobba snart

Ojoj! Den första kommentaren var från Yam själv. På sin egna blogg?

Jag slutar jobba om ca en timma och det enda jag har gjort är... ingenting! Jag har till och med ont i armbåden eftersom jag har suttit och lutat mig mot den för länge.
Jag är också väldigt trött i huvudet och funderar på hur det skall gå på körlektionen idag. Jag vill ha körkort nu. Jag orkar inte hålla på med teorin.

Vad känns mest värt? En kväll fylld med teori eller en kväll fyllt med rolig tv?

Dagens planering:
Sluta jobba
Posta brev
Sega till bussen (har en hel kvart på mig och jag cyklar)
Åka till bilskolan + köpa lite teorimaterial som jag skall använda mig av nästa vecka då bilskolan är stängd
Hämta cykeln och cykla hem
Äta något mindre
Spela minst en bana på bonniers
Träna
Och kanske skriva ännu ett blogginlägg? Gäller ju att vara aktiv så att folk har något vettigt att läsa när bloggen är klar!


Första inlägget ever!

Hallo sexys! ;)


Nu har jag och Y startat en blogg tillsammans vilket hon har velat sååå länge och hon har tjatat på mig nästan varje dag i ett halvår.

Nej, så illa är det faktiskt inte. Hon har bara nämnt det någon enstaka gång och idag drog jag igång med det.


Ingen av oss känner direkt för att blogga eftersom designen inte är klar och bloggen helt enkelt ser förfärlig ut. Vi skall ta lite bilder på lördag så kan väl räkna med att en ny header osv. sitter uppe på söndag.

Då är det fritt fram att skriva vilken fin blogg vi har! Haha!


Jag tänkte att jag såklart skulle posta första inlägget eftersom jag har så tråkigt på sommarjobbet.

Det enda jag gör  är att svara i telefon typ. Och efter 8 timmar med ett samtal i timman är det inte lika roligt längre.

Skönt att det bara är en vecka kvar. Men vad spelar det för roll egentligen? Det är ju dåligt väder i alla fall.


Denna sommaren har det verkligen varit jätte dåligt väder vilket har resulterat i att många är gråa och trista, fast detta egentligen skall vara den bästa tiden på året!

Vilken årstid är din favorit årstid?
Jag älskar ju faktiskt sommaren egentligen.


        


Hej där!
Vi är två tjejer som har tänkt att göra något annorlunda. Vi har tänkt att blogga om våra liv och allt som hör till, på en och samma blogg!

Hoppas du gillar våran blogg och fortsätter läsa den. Den kommer uppdateras ofta och vara full med skojigheter!

För att läsa mer om oss, klicka på kategorin om mig...


Kontakta oss? [email protected]

copyright ©


RSS 2.0